Многу луѓе страдаат од проширени вени и користат секакви средства за да се ослободат од нив. За жал не сите лекови што се на располагање во аптеката се ефективни. Ако и вие имате таков проблем можете слободно да и се доверите на народната медицина и самите да си го проготвите ова специјално масло.

Наберете една чаша цвет од невен. Потребно ви е и маслиново масло, доволно за да ги покрие цветовите на невенот. Ставете ја смесата во затворен сад и садот чувајте го на темно место, 20 дена. Задолжително на ден-два да се промеша смесата. По 20 дена исцедете ја смесата и нанесете го маслото на проширените вени.

По неколку дена ќе ја забележите разликата. Оваа масло исто така ја олеснува болката и чешањето при каснување од секакви инсекти.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/fb_6884010cf07ab351d75f88b165ca1e82.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/fb_6884010cf07ab351d75f88b165ca1e82-400x214.jpgМилена СтанишковскаКожаСистемот за крвотокЗдравјеМногу луѓе страдаат од проширени вени и користат секакви средства за да се ослободат од нив. За жал не сите лекови што се на располагање во аптеката се ефективни. Ако и вие имате таков проблем можете слободно да и се доверите на народната медицина и самите да си го...Секој ден нешто свежо