Големиот мачор Харви си ужива во дремката на тремот на неговата сопственичка Лејси Дагерат во Хјустон, Тексас, но неговиот цимер Блу реши малку да му додева. Сепак мачорот Харви не е задоволен од „преголемото внимание“ од кучето и директно го покажува своето незадоволство.