Чак Норис се откажа од филмска кариера за да се грижи за неговата болна сопруга

Сите го знаеме Чак Норис како филмска легенда, ѕвезда и експерт за боречки вештини, но можеби најмногу за восхит беше кога се откажа од својата кариера за да биде покрај неговата болна сопруга. Тоа беше предизвик, момент кога тој не можеше да ја преземе одговорноста за ситуацијата, но тој мораше да стори нешто, дури и ако се чинеше невозможно.

Нивната врска ескалираше брзо.

Чак и Гена Норис се запознаа во 1997 година, по снимање на серија. Тој се заинтересирал за Гена, па решил да ја покани во Далас Тексас каде што ќе може да поминат некое време заедно.

За брзо време нивното пријателство прерасна во романтична врска и тие се венчаа следната година во 1998 година. И покрај тоа што има 23 години разлика меѓу нив, тие докажаа дека годините не се важни кога станува збор за љубовта, особено кога Чак реши да се збогува со својата кариера и да остане покрај својата болна сопруга.

Неколку години парот мораше да се соочи со предизвик.

Во 2013 година  неговата сопруга требаше да направи неколку скенирања со магнетна резонанца, тоа е медицински отсликувачки метод кој се користи во радиологијата за да се добие визуализација на детална слика на внатрешните органи и ткива.

Но за овој метод е потребно да се прими инекција која содржи „гадолиниум“ вид на тежок метал со магнетни својства. На Гена и биле дадени 3 инјекции за само 8 дена и тоа била причината поради која се разболела

На почетокот лекарите не можеле да ја пронајдат вистинската причина за проблемот со Гена. Тогаш Норис сфатил дека ништо не помага и дека се случува нешто посериозно.

„Може да ја однесам каде било на светот, доволно сум благословен да имам пари за да го направам тоа, но каде да ја однесам?“ – се запрашал Норис. Затоа, тој повика лекар од Невада. Во моментот кога му објаснил на лекарот што ѝ се случува на Гена, тој рекол: „Доведи ја тука, ова е критично“.

Во тоа време, Чак Норис се откажал од кариерата за да биде со неа, што го направи филмот The Expendables 2 неговиот последен. Бил покрај нејзиниот кревет 5 месеци.

Сеќавајќи се на моментите Гена сподели: „Тие се обидуваа да ја стабилизираат мојата состојба. Мојот сопруг спиеше на каучот до мене и читаше книги. Сега можам да се смеам, но тогаш не беше забавно “.

Денес тие се борат да им помогнат на другите со истите проблеми.

Заедно со неговата сопруга Гена, Чак ја подигнува свеста за употребата на гадолиниум за скенирање со контраст. Тој рече: „Секој што зема гадолиниум нема да се разболи, не се сите чувствителни како Гена. Јас го зедов и никогаш не сум се разболел. Но, тоа не значи дека не треба да правиме нешто за другите луѓе кои се разболуваат од гадолиниумот “.

Сега, дури  години по труењето со гадолиниум, на Гена и треба редовна терапија со матични клетки во комбинација со други третмани со цел да го излечи нејзиниот централен нервен систем.

Заедно, Чак и Гена ја надминаа секоја пречка и ја прославија својата 22-годишнина.

За нивната 22-годишнина, тој го сподели: „Пред 22 години станав најсреќниот човек на светот кога јас и Гена се венчавме. Среќна годишнина убава моја сопруго! Нема зборови што ќе ја опишат мојата љубов и благодарност кон тебе “.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *