Корејски уметник ги трансформира животните во аниме ликови истакнувајќи ги нивните уникатни карактеристики

Сите животни имаат  уникатен изглед, исто како ликовите на аниме или кој било друг вид на анимација. Нормално, човек почнува да се прашува како би изгледале животните ако се претворат во анимирани ликови. Корејски уметник по име Нитро, потпишан byeongju.a на Инстаграм, ја задоволува оваа љубопитност спојувајќи ги двете заедно и ни покажува интересни резултати.

Нитро неодамна направи серија илустрации кои  ни покажуваат како животните би изгледале доколку би биле ликови од аниме. Не е тешко да се погоди дека најтешкиот дел од овој процес е да се прикажат животните во нов стил, а истовремено да се задржат нивните уникатни карактеристики. Дали Нитро успеал во ова или не, оставаме на вас да процените , но во наши очи, тој заврши фантастична работа.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *