Замислете да одите во музеј и да најдете копија од себе или да видите како се расчистува бура само неколку минути пред вашата свадбена церемонија. Шансите да се случат вакви работи се толку ретки што нèтераат да помислиме дека „така требало да биде“ и да се препуштиме на судбината.

„45 минути пред и за време на нашата свадбена церемонија – мајката природа имаше совршен тајминг“.

„Син ми на исто место со татко ми,  69 години разлика “

„3 девојки во ист ред, облечени во исти џемпер, со иста боја на коса“

„Овој црцорец слета на мојата тетоважа од црцорец“.

„Јас и мојата девојка си го купивме истиот подарок за Божиќ“.

„На ќерка ми и падна млечен заб истиот ден како и на нашето маче“.

„Фотографии од детствотом јас во САД, мојата сопруга во Кореја, носиме иста маица“.

„Јас и мојата мачка имаме иста бенка“.

„Се најдов во берлински музеј!“