Графичкиот дизајнер Клиф Дикенс дизајнирал алтернативи на оригиналните слогани на познатите брендови кои ја отсликуваат вистинската суштина на истите. Смешно, иронично и 100% вистинито!

Клиф само го напишал она што навистина го мислат повеќето луѓе за брендовите.

1. Викторија Сикрет: Ја намалува самодовербата на жената од 1977

2. Мејбелин: Можеби е фотошоп

3. Нетфликс: Потрошете повеќе време пребарувајќи, отколку навистина гледајќи ја содржината

4. Мекдоналдс: Затоа што само имаш 4 долари

5. Најк: Купи го!

6. Олд Спајс: Мирисај како дедо

7. Инстаграм: Ги прекрива лошите фотографии со филтери

8. Википедија: Нема на што студенти!

9. Линкдин: Поврзете со луѓе без никаква причина

10. Монополи: Одличен начин да се уништат пријателствата

11. Лего: Причината за повредувањето на вашите стапала

12. Јутјуб: Не ги читајте коментарите

13. Луј Витон: Најверојатно е лажна копија

14. Тоблероне: Чоколадата од аеродромот

15. Харли Дејвидсон: Овде за тебе за време на таа криза во средните години

16. Лејс: Воздух со вкус

17. Федекс: Најверојатно не работи

18. Икеа: Ставаме додатни делчиња само за да се пошегуваме со вас

19. Вајсин: Сите знаеме зошто зошто вашите очи се црвени

20. Гугл: Обидете се да користите друг пребарувач