Има луѓе на кои им е тешко да се разделат со модните трендови што некогаш ги сакале, така што секоја зима можете да видите девојки во кожни хеланки, во кратки здолништа и чорапи над колената и сл. Овие и други работи што ќе ги дознаете од статијата, време е да ги однесете на најоддалечените полици за да изгледате модерно во 2019 година.

1. Долги струкирани јакни

2. Тенки плетени фустани

3. Кратко здолниште со чорапи над колената

4. Шапка со декоративни елементи

5. Кошула под џемпер

6. Ремени над облеката

7. Дебел шал замотан околу вратот

8. Голи раменици

9. Кожни хеланки

10. Палта од вистинско крзно