Секоја дама ќе се согласи дека накитот и модните додатоци завземаат голем дел од просторот, не поради својата големина, туку поради  фактот што најчесто и не се знае неговото идеално место во домот. Иако за негова организација најдобро е да се има тоалетна маса со фиоки, каде ќе ги собере сите гердани, ланци, нараквици, обетки, брошеви и прстени.

 

1.Со помош на различни материјали ќе направите организатори, за вашите нараквици и обетки, ланчиња и гердани

2. Вертикален организатор за обетки

3. Поставете дрвена рамка за фотографии и таа ќе послужи како организатор

 4. Еден невообичаен, но сепак интересен организатор

5. Искористете го стариот фиокар

6. Со помош на дрвена гранка и малку боја добивате интересна декорација, која може да послужи како организатор

 

7. Неколку длабоки чинии со држач исто така може да послужат како организатор за накит

8. Едноставна закачалка прикачена на ѕид

9. Уште една гранка, метална боја и резултатот е неверојатен

10. Организатор во вашиот гардеробер