Модните експерти, како и професионалните фризери се едногласни дека посветлата коса или прамените во посветли нијанси се на прв поглед повпечатливи за разлика од темните, и притоа привлекуваат внимание со секој тип на фризура. А еве кои 10 модерни фризури најдобро пак, ќе ја истакнат темната коса!