Училиштата се затворени, не може да се шетате по улиците, а забранети се дури и прошетките во парк и на планина. Доколку имате деца, најверојатно и вие веќе по малку губите нерви затворени во карантин.

Но, наместо децата времето да го поминуваат на паметните телефони, еве 10 генијални начини како вашите деца да бидат креативно преокупирани и да се забавуваат, додека истовремено вие може да добиете неколку минути спокој и да одморите.

1. Со изолир трака направете „патишта“ на подот за да ја збогатите играта со автомобили на вашите деца

2. Еден уникатен начин како да се игра класичната стара игра

3. Пинг-понг на домашен начин, за кој ќе ви бидат потребно хартиени чинии и балони

4. Направете авиони од хартија и подгответе предизвик од табла со кругови кои треба да ги подгодат

5. Експериментирајте со водени топчиња

6. Исечете раце од картон и дозволете им на вашите деца да направат маникир

7. Може да се забавуваат со правење купка за гумените и пластични играчки

8. Секој сака да си игра со монети

9. Децата може да научат нови зборови со нивно пишување на површина од шеќер, за да биде позабавно

10. Залепете хартија врз ѕидот и дозволете им на цртаат и да бидат креативни