Целулитот е резултат од нездрав начин на живот и генетика.

Јаболковиот оцет содржи многу магнезиум, калциум, калиум и други минерали кои ја стимулираат циркулацијата и го отстрануваат вишокот течности од организмот .

Подготовка:

Измешајте една чаша оцет со две чаши вода и по желба можете да додадете малку мед.

Со добиената смеса намачкајте се на критичните места и оставете да делува околу 30 минути.

Потоа исплакнете со топла вода.

Повторувајте го процесот се додека не ги добиете саканите резултати.