Вкусно печено месо со печурки и топен кашкавал
Потребни состојки:
- 1 кг. свинско месо
- 2- 3 главици кромид
- 500 гр. кашкавал
- 650 гр. свежи печурки
Зачини: оригано, вегета, мелен бибер, сол по желба
Потребно време за подготовка: 2 часа
На загреано масло се пржи кромидот, претходно ситно исецкан. Постепено се додаваат месото и зачините. Кога малку ќе се запржат се додаваат печурките. По половина час смесата се претура во тава за печење и се прелива со 100 мл. бело вино. Се попрскува со оригано и се пече на 200 степени, прекриено со алуминиумска фолија. По 1 час се вади од рерната, се попрскува со рендан кашкавал и се враќа на печење, како би се растопил кашкавалот.
https://www.nane.mk/vkusno-pecheno-meso-so-pechurki-i-topen-kashkaval/https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/nane-recept-so-meso-2.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/nane-recept-so-meso-2-400x214.jpgВкусноПотребни состојки: 1 кг. свинско месо 2- 3 главици кромид 500 гр. кашкавал 650 гр. свежи печурки Зачини: оригано, вегета, мелен бибер, сол по желба Потребно време за подготовка: 2 часа На загреано масло се пржи кромидот, претходно ситно исецкан. Постепено се додаваат месото и зачините. Кога малку ќе се запржат се...Iva SpirovskaIva Spirovskaiva.uspirovska@hotmail.comContributorНане.мк
Напишете коментар