Ако живеете во куќа, вие сте многу среќен човек. Се разбира, грижата за дворот бара многу време и напор, но неговата убавината не може да се опише со зборови. За да го декорирате дворот, не мора да користите скап декор. За пример, погледнете ги  дворовите на жителите во Холандија или Белгија, тие се украсени само со прекрасни цвеќиња.

Ви подготвивме 15 инспиративни идеи кои можете да ги примените со малку труд, а нема да ве чинат пари.

 

Ако имате непотребен палети, не двоумете се да ги искористите за вертикална цветна леја

Вакво симпатично катче во близина на куќата е лесно да се создаде

Декорација на целата површина со цвеќиња

Не заборавајте за оградата

Не брзајте да го фрлите стариот велосипед. Тој може да биде претворен во прекрасен елемент на кој ќе поставите свежо цвеќе

Одлична идеја

Дури и клупите добиваат поинаков изглед, ако ги декорирате со цвеќиња

Декорирањето по скалите е толку забавно

Направете форма  на домашно милениче, со растенија

Убава идеја

Вашиот стар кревет

Само зелени растенија исто изгледаат одлично

Многу колорит на мал простор

Креативен пристап

Секој незабележлив објект може да се претвори во цветна градина

 

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/nane-dvor-1.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/nane-dvor-1-400x214.jpgIva SpirovskaДом и градинаАко живеете во куќа, вие сте многу среќен човек. Се разбира, грижата за дворот бара многу време и напор, но неговата убавината не може да се опише со зборови. За да го декорирате дворот, не мора да користите скап декор. За пример, погледнете ги  дворовите на жителите во Холандија...Секој ден нешто свежо