Ако сакате да се ослободите од пајаците кои секогаш знаат да излезат од некое катче во домот, тогаш имаме генијален трик за вас.

Она што сигурно ги иритира овие инсекти, тие не можат да толерираат грејпфрут или костени.

Верувале или не, постарите советуваат дека костените или оревите, имаат мирис кој пајаците не можат да го поднесат, а истото е и со грејпфрутот.

Значи, ако сакате дома да не видите пајак, ставете парче грејпфрут во аглите и менувајте на неколку дена. Другата опција е да исцедите сокот од грејпфрут и да ги попрскувате со него аглите во Вашиот дом.