Да се разбереме, никој не ги знае сите детали кога се вработува. Не постои универзална книга со правила што ви кажува што да правите, а што да избегнувате. Ова се работи што доаѓаат со искуство и откако претходно ќе направите неколку грешки. Да, ви ги знаете основите работи, но сепак треба да научите што да кажете кога вашиот шеф ќе ве праша нешто незгодно.

Не брзајте да прифатите унапредувње.

Зголемување на платата или унапредување обично доаѓа со дополнителни одговорности што можеби не сте подготвени да ги преземете. Треба да размислите дали е вистинското време или дали имате вистински вештини за новите должности. Вие исто така можеби не сте огромен фан на вашиот тим и затоа активно барате друга работа. Или едноставно не сте заинтересирани да напредувате затоа што уживате во вашата моментална позиција.

Ако одлучите да го одбиете унапредувањето, бидете искрени со вашиот работодавец за причините. Објаснете зошто чувствувате дека не сте подготвени да го направите овој скок и кои вештини ви се потребни за да се надградите. Споделете ја вашата силна посветеност кон компанијата, не сакате да се сомневаат дека размислувате да ја напуштите компанијата.

Дури и ако сте најдобри, нема да бидете унапредени веднаш.

Многу дипломирани студенти се вработуваат со намера да добијат повисоко работно место во текот на првите неколку месеци. Вашата компанија не мора да ја препознава вашата неверојатна работа и да ви даде промоција само затоа што вие тоа го сакате. Ним им требаат за да продолжите правилно да ја вршите својата работа и да придонесувате за нивните цели.

Не заборавајте дека само што започнувате од дното и треба да се докажете пред да се искачите. Не очекувајте промоција во првите 1-2 години. Големи се шансите дека има многу луѓе пред вас кои исто така заслужуваат унапредување.

Одделот за човечки ресурси нема да ве поддржува вас повеќе од компанијата.

Човечки ресурси е одделот во кој ќе одите ако некој ве вознемирува или ако сакате обука. Сепак, не очекувајте дека ќе ги решат проблемите што може да ги имате со вашиот менаџер. На крајот на денот, тие добиваат плата од компанијата. Тие само треба да бидат сигурни дека секој се однесува според законот.

И затоа, ако пријавите нешто што го крши законот, тие ќе мора да реагираат. Тие се должни да ги известат властите за да можат да истражат подетално. Значи, ако доживеете расна дискриминација или злоупотреба, вашето тврдење нема да остане само помеѓу вас и нив.

Вашиот шеф има омилени работник.

Вашиот шеф можеби се обидува да остане апсолутно неутрален, но тој има омилени работници. А, понекогаш многу јасно покажува кои се неговите омилени вработени. Ако не сте на таа листа, не треба да се разочарувате и треба само да продолжите понатаму. Вашата позиција не е во опасност само затоа што вашиот шеф не е „заљубен“ во вас.

Да се ​​биде на време значи да се пристигне 15 минути порано.

Пристигнувањето 15 минути порано на вашата работа ви дава време да се организирате. Можете да го вклучите вашиот компјутер, да ги поминете вашите приоритети и да го подготвите утринското кафе. На овој начин вашиот мозок има доволно време да влезе во работен режим пред да започне вашата вистинска работа. Вие имате целосна контрола над вашиот ден и распоредот, наместо да трчате зад работите.

Сепак, не треба да пристигнувате премногу рано бидејќи вашиот менаџер може да го земе тоа здраво за готово. И, можеби ќе продолжат да ви доделуваат дополнителна работа бидејќи знаат дека ќе пристигнете рано за да ја завршите.

Треба да размислите за решение пред да споменете проблем.

Вашата компанија ве вработи бидејќи им треба да ја завршите својата работа и да ги постигнете своите цели. Тие исто така имаат потреба од вас да најдете решенија за какви било проблеми. Значи, ако е на вас да одите кај вашиот шеф и да му ги соопштите лошите вести, најмалку што можете да направите е да пронајдете неколку можни решенија. Вие не треба да влегувате во детали за самиот проблем, бидејќи вашиот шеф е заинтересиран само за негово решавање.

Дури и ако вашите предлози не бидат она што му треба на вашиот шеф, барем нема да влезете неподготвени. Но, вашиот предлог може да биде токму она што и треба на компанијата.