Жените фантазираат за згоднии мажи и многупати мислат дека излегувањето со атрактивно „лошо“ момче е клучот за исполнување на врската. Како и да е, реалноста може да биде далеку од очекувањата. Студиите ни покажуваат дека со цел жената да биде вистински задоволна, нејзината друга половина не треба да биде поубавата.

Се согласуваме дека фокусирањето на убавиот изглед при изборот на маж сепак не е најдобрата идеја. Еве ја нашата листа на причини зошто помалку привлечните момци се најдобрите партнери..

Жената ќе се чувствува попријатно во сопствената кожа.

Ова не значи дека диетата само по себе е лоша, но причината за мотивацијата не треба да биде фактот дека вашиот маж изгледа подобро од вас. Ако жената сака да изгуби неколку килограми или да го промени својот изглед на било кој начин за да остане во чекор со другите, ова честопати укажува на тоа дека не се чувствува сигурно со себе, што може да има последици врз нејзината самодоверба, па дури и да доведе до депресија.

Тие ќе вложат дополнителен напор да ги импресионираат нивните партнери.

Знаејќи дека не се толку благословени со убав изглед, тие се обидуваат да надоместат со купување подароци, романтичен одмор или помагање со домашните работи.

Помалку е веројатно да изневеруваат.

 

Тие нема да привлечат многу внимание на прв поглед, а тоа значи дека тие ќе бидат изложени на помалку искушенија отколку привлечните мажи. Со помалку опции, момците имаат помалку можност да залутаат и имаат поголеми шанси да останат верни.

Сите погледи ќе бидат свртени кон жената.

Знаењето дека се во сенка на нивниот партнер, ќе направи повеќето жени да се чувствуваат несигурно и инфериорно. Ова понекогаш може да создаде тензија во врската, па дури и да предизвика расправии.

Тие се целосно вложени во врската.

Да се ​​биде помалку фокусиран на сопствениот изглед им овозможува на мажите да им дадат поголемо внимание и емоционална поддршка на своите партнери, ставајќи ги во центарот на нивниот универзум.

Истражувањата покажаа дека физички попривлечните мажи се помалку задоволни од нивната врска и помалку ги поддржуваат своите сопруги.

Полесно е да се живее со нив.

Да се биде „убавиот“ уште од детството, честопати некому му дава чувство на право. На крајот на краиштата,  згодните луѓе се навикнати да го добиваат она што го сакаат во животот, што понекогаш го отежнува процесот на пронаоѓање компромис.

Од друга страна, помалку привлечните мажи имаат тенденција да бидат полежерни, што го прави нивното друштво попријатно. Тие разбираат дека не можат секогаш да го добијат она што го сакаат и дека животот е компромис.

Тие се смешни, шармантни и романтични.

Бидејќи тие обично не се навикнати да се потпираат на својот изглед за да привлечат потенцијални партнери, помалку згодните мажи имаат тенденција да развиваат позитивни карактеристики на личноста што им помага да го освојат срцето на спротивниот пол. И како што велат, изгледот згаснува, но карактерот останува.