Со текот на годините, секоја дама барем еднаш посакала или навистина експериментирала со својата фризура, претворајќи ја од вообичаената класична до нешто посмело и дефинитивно уште попривлечно.

Во продолжение следуваат 13 фризури токму за оние дами кои ги обожаваат промените и сакаат секогаш тие да бидат во центарот на вниманието. Овие фризури се лесни за одржување, а притоа совршени за дамите над 60 години, со чија помош секогаш ќе изгледаат како од модните писти: