Денес навикнати сме постојано да се гледаме совршени фотографии на социјалните мрежи, кои истовремено и најчесто се обработени со компјутерските алатки, како што е популарниот Фотошоп.

Но, следните 16 дами се вистински доказ дека беспрекорниот изглед може да се постигне и само со правилната употреба на шминката:

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16