Отокот на нозете може да покажува проблеми со срцето, па овој симптом во никој случај не е за занемарување. Оток се појавува бидејќи се собира вишок вода во телото и овој вишок треба да биде отстранет. Диуретиците се препарати кои поттикнуваат исфрлање на вишокот течност преку урината. Меѓутоа, ако тоа не помогне и продолжи отекувањето на нозете, одете на лекар.

Ова може да ви помогне, бидејќи е природен диуретик , имено тоа е чај од магдонос.

Еве како да го приготвите:

Ставете половина литар вода, да се загрее. Кога ќе зоврие, додадете 5 лажици магдонос. Оставете да стои 3-5 минути, потоа се цеди.

Се пие 3 пати на ден и ќе забележите брзо подобрување.

Неопходно е во прилог на спроведувањето на овој чај, да земате и здрава храна.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/fb_8b9ac63dbdf64dc8310d00d8ad389235.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/fb_8b9ac63dbdf64dc8310d00d8ad389235-400x214.jpgDijana IlievaОпшто здравјеЗдравјеОтокот на нозете може да покажува проблеми со срцето, па овој симптом во никој случај не е за занемарување. Оток се појавува бидејќи се собира вишок вода во телото и овој вишок треба да биде отстранет. Диуретиците се препарати кои поттикнуваат исфрлање на вишокот течност преку урината. Меѓутоа, ако...Секој ден нешто свежо