Само некои луѓе знаат дека ловоровиот лист, кој се користи во кујната, може да биде многу корисен за нашето здравје. Ловоровиот лист се користи за подготовка на лековито масло кое содржи многу корисни својства за здравјето, а можете да го приготвите и во домашни услови.

Лековити ссвојства:

  •  го смирува нервниот систем
  •  го подобрува имунолошкиот систем
  •  помага при проблеми со дебелото црево
  •  го забавува и стимулира процесот на потење
  •  корисен при болки во зглобовите и при проширени вени
  •  ја подобрува менталната активност

Подготовка:

  • 30 гр. свеж ловоров лист
  • 250 мл. маслиново масло

 

Ловоровиот лист се притиска со рацете додека не започне да испушта течност. Потоа се остава во еден сад и се прелива со маслиново масло.  Добиената смеса се претура во стаклена тегла со капак и се чува на собна температура.

Се конзумира како додаток на исхраната или се нанесува како крема за масирање на болното место.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/fb_602f7f16eba4f5c0ccb8203c6b7d056c.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/fb_602f7f16eba4f5c0ccb8203c6b7d056c-400x214.jpgIva SpirovskaОпшто здравјеЗдравјеСамо некои луѓе знаат дека ловоровиот лист, кој се користи во кујната, може да биде многу корисен за нашето здравје. Ловоровиот лист се користи за подготовка на лековито масло кое содржи многу корисни својства за здравјето, а можете да го приготвите и во домашни услови. Лековити ссвојства:  го смирува нервниот систем ...Секој ден нешто свежо