Психолог со седиште во Велика Британија, д-р Матилда Мофет, открива што кажува за нас изборот на пижами.

Наодите сугерираат дека оние што спијат голи имаат поголема веројатност да бидат во фаза на „задоволство“ со својот живот, додека „амбициозните“ личности имаат тенденција да се одлучат за свилени или сатенски стилови.

Експертот тврди дека „организираните“ луѓе се одлучуваат за пижами на закопчување, а носењето ноќница може да значи дека „немате доверба во вашиот личен живот“.

Продолжете да читате за да дознаете што кажува вашиот претпочитан стил за вас …

Пижами со копчиња

Закопчан комплет пижами може да покаже дека го цените вашето здравје и хигиена “, вели психологот.

„Многу од оние што носат пижами со копчиња покажуваат силни организациски вештини, но исто така можат да се плашат кога немаат контрола врз ситуациите“, вели д-р Матилда Мофет.

Сатен / свила

Оние кои се одлучуваат за сатенска или свилена облека за спиење честопати се „амбициозни да постигнат повеќе во животот и да го надминат статусот кво“, објасни таа.

Таа продолжи да кажува како некои дури можат да стават посилен акцент на својата кариера отколку на нивната среќа.

Волнени пижами / голем џемпер

Носењето удобни пижами или големи џемпери, особено оние што се брендирани со цртани филмови или ликови од нашата младост, може да покаже дека сте носталгични, според експертот.

„За многу од овие луѓе, семејството е на прво место, а лојалноста и интегритетот се клучни одлики на личноста“, објасни д-р Матилда Мофет.

„Честопати се открива дека луѓето кои носат преголема облека потсвесно сакаат да се вратат во минатото, често во време кога тие биле посреќни во животот или посреќни со своето тело“.

Голема маица и шорцеви

„Преголемата маица може да покаже дека имате слободен дух “, рече д-р Матилда Мофет.

Таа продолжи: „Големите маици, за разлика од ноќниците, се одраз дека не се грижите за мислењата на другите. Да се ​​живее за сопствената среќа е клучот за овој избор на пижами“.

Наметка

Според експертот, наметката може да покаже дека „немате доверба во вашиот личен живот“.

Д-р Матилда Мофет објасни дека многу од оние што носат наметка „бараат заштита и бегаат подалеку од прашања што ги загрижуваат“.

Носите чорапи во кревет

Според експертот, може да се види дека оние кои редовно носат чорапи во кревет немаат емпатија и се стремат кон ефикасни перформанси во нивните секојдневни активности, не оставајќи ништо на случајноста.

„Носењето чорапи во кревет е показател дека ги цените важните работи во животот и не обрнувате премногу време или внимание на деталите што не се важни“, објасни таа.

„Да заштедите време во вашата рутина, без оглед дали носите чорапи во кревет, или миете заби под туш, е одраз на карактер кој ја цени ефикасноста“.

Ништо – спиете голи

Експертот вели дека спиењето голи може да покаже дека сте во фаза на „задоволство“ со вашиот живот.

„Многу од оние кои спијат голи не се плашат да бидат „осудувани“ и го ценат сопственото мислење“, објасни таа.

„Ние носиме облека за да се заштитиме затоа што голотијата ја доживуваме како неприфатлива во општеството“, додаде таа.