Пржените компири се најомиленото јадење речиси на сите, од мали до возрасни. Денес ви откриваме мала тајна како истите да бидат неверојатно крцкави и со прекрасна златна боја.

Пржени компирчиња – Сите дома ги обожаваме крцкави, па затоа пред пржење ги потопувам во ова

Пржените компири се најомиленото јадење речиси на сите, од мали до возрасни. Денес ви откриваме мала тајна како истите да бидат неверојатно крцкави и со прекрасна златна боја.
Вкупно време50 минути
Оброк: Side Dish
Кујна: French
Клучни зборови: печени компири, пржени компири
Порции: 4

Состојки

  • 4 големи компири
  • 150 мл газирана вода
  • масло за пржење
  • сол за посолување

Начин на подготовка

  • Излупете ги компирите и измијте ги. Потоа исчете ги во форма по ваша желба и поставете ги во длабок сад.
  • Полејте ги со газирана вода, при што истата треба целосно да ги покрие компирите и така оставете ги да отстојат во водата 30 минути. Следно добро прецедете и исушете ги.
  • Испржете ги во загреано масло, а кога ќе бидат готови, посолете ги со сол.