Mоже да си помогнете ако направите неколку мали, но значајни измени во стилот на живот. Истите “рестрикции” ќе помогнат за подобрување на здравствената состојба, ако веќе ви е зафатена од досадни болести.

Престанете да пушите

Лесно е да се каже, ама да се направи не е толку едноставно. Избегнувајте чад, кој го зголемува ризикот од појава на хроничен бронхитис.

Мијте ги рацете

За да го намалите ризикот да се разболите од вирусна инфекција, мијте ги рацете редовно. Створете си навика за користење на дезинфикација за раце .