Преспанска горчица е тинктура добиена со екстрахирање на лековити компоненти од коренасти делови и соцветија од 33 видови на лековити диви и органски растенија, со помош на префинет алкохол, добиена во посебна постапка.

За Преспанската Горчица може многу да се пишува а некои од поинтересните факти ги споделуваме со Вас.

А доколку сакате да истражите повеќе и можеби да си купите од кога ќе ги прочитате чудотворните моќи на овој лек, тогаш посетете го линкот на нашиот производител од Ресен, Роза Канина Ресен или посетете го нивниот профил на фејсбук.

Исто така производот може да се купи од Зегин.

 

Се користи за болести на желудникот и дигестивниот систем

Преспанската горчица има силно антифугално и антибактериско дејство.

Производот се користи против Хелико бактер, гастритис, воспалителни проблеми на желудник и цревата (цел стомачен систем), подуеност, варење на храната и подобрување на метаболизмот, проблеми со тенко и дебело црево, чиреви на желудник и дванаесет палачно црево, улцерации, улцерозен колитис, морбускрон (кронова болест, проливи и крвави столици, полипи, нодули и израстоци на дебелото црево, уредна и редовна столица, хемороиди внатрешни и надворешни.

Производот се користи и за проблеми на црнодробниот систем (сам или со комбинација со други чаеви) за одмастување на црниот дроб, стеотатични и структурални проблеми, одстранување на оштетени хепатоцити и создавање на нови, цироза, хепатити, холестерол, триглецириди, уредување на ензимите и трансаминазите.

Исто така за чистење на слезинката и панкреасот, акутен и хроничен панкреатит, амилазите, решавање на проблеми со дијабет тип 1 и тип 2.

 

 

Се користи и за проблеми на уринарниот систем

За проблеми со бубрези, уретри, бешика, простата, против воспаленија, песок, камчиња, камења, бактерии повеќе видови, бубрежна инсуфициенција, цисти, тумори и сл.

Производот се користи и кај болести и заболувања на женските полови органи, матка, јајници, јајцеводи, воспаленија, бактериолошки проблеми, цисти, полипи, тумори, вируси, ХПВ со цин или без него, уредни безболни менструални циклуси, неплодност, хормонални проблеми и нивно средување и сл. Производот се користи и со терапиите за слабеење.

 

Се користи и кај болести на крвта и крвните садови

Преспанската горчица меѓу другото ја подобрува крвната слика и нејзините компоненти, ја чисти крвната слика од отрови и штетни состојќи, ги чисти крвните садови од наслаги, помага при состојба на тромбоза, тромбофлебити, црвен ветар, дијабетско стапало и сл.

Исто така можете да ја пиете и за кожни болести како псоријаза вулгарис, егземи, уртикарии, алергични состојби и алергии.

Како и кај тешки болести, тумори, аденкарциноми, малигни болести, после зрачења, хемотерапија итн.

Производот за различни дијагнози се користи и во комбинација со разни чајни комбинации и соодветни режими на исхрана. Кога се има здравствени проблеми, независно од дијагнозата, задолжително да се избегнуваат млеко и млечни производи, бело брашно и бел шеќер.