Едноставна и брза за подготовка, делува со неверојатни ефекти врз кожата на лицето. Ја потхранува, ја омекнува, ја освежува кожата и ги прекрива пределите со видливи пукнатини и брчки. Исто така придонесува за балансирање на природната боја и пигмент.
Подготовка:

Краставицата се ренда ситно за да испушти доволно течност и се нанесува на лицето, поголемите парчиња се нанесуваат паралелно. Така нанесената маска се остава да делува 20-на минути по што лицето се чисти со топла вода.

 

Смесата која нема да се искористи при првата употреба, може да се претури во сад за замрзнување и да се користи одново, притоа да не се употребува додека не се прилагоди на собна температура.

Резултатите се видливи по првата употреба, кожата на лицето станува мека и нежна.

 

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/nane-maska-za-lice-od-krastavica.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/nane-maska-za-lice-od-krastavica-400x214.jpgIva SpirovskaУбавинаЕдноставна и брза за подготовка, делува со неверојатни ефекти врз кожата на лицето. Ја потхранува, ја омекнува, ја освежува кожата и ги прекрива пределите со видливи пукнатини и брчки. Исто така придонесува за балансирање на природната боја и пигмент. Подготовка: Краставицата се ренда ситно за да испушти доволно течност и се...Секој ден нешто свежо