Да, сега сум сама …

И сфаќам дека никој не може да ти даде среќа, ако ти сама не си ја даваш.

И знам дека е подобро да си сам, отколку да си во погрешна врска со погрешен човек.

И тоа не значи дека сум осамена. Значи дека знам што заслужувам и одбивам да се помирам со нешто помалку.

И се радувам за тоа, затоа што навистина можам да се посветам на себе, да се запознам себе, да научам да се грижам за себе.

И за да го промениш тоа, треба навистина да се потрудиш.

И не сум зафатена да барам некој што ќе биде подобра верзија од поранешниот. Зафатена сум со тоа да станам подобра верзија на самата себе.

И ми се допаѓа. Ми се допаѓа да не следам туѓи правила, а да создавам свои.

И повеќе нема да дозволам никој да ме оддалечи од моите соништа.

Да, сега сум сама …