Цисти се појавуваат во различни делови од телото, особено кај жените. Медицинските методи често се инвазивни и болни, но исто така е проблем, што често се случува и повторување на медицинскиот третман. Поради оваа причина откриваме природно средство за цисти. Главната состојка е алое од кактус.

Состојки:

– Половина литар медицински алкохол (не е важно процент)
– Половина килограм мед
– 0,75 литри црвено вино
– Половина килограм кафе од цикорија
– 150 грама алое

Алоето се чисти од боцки, се меле во машина за месо или блендер. Додадете го остатокот од состојките и добро промешајте. Ќе имате потреба од поголема тегла по можност од најмалку 3 литри.

Нека стои на темно и ладно место 14 дена. Потоа, смесата се цеди низ газа и се става во стаклени шишиња. Течноста се пие два часа пред јадење три пати на ден по една лажица. Важно е, желудникот да биде празен пред и по употреба на лекот.