Дете родено помеѓу 00:00 – 02:00

Во ова време на виделина се појавуваат многу испитувачки луѓе. Тие секогаш се учат со задоволување на сè ново. Мајката треба да биде на штрек: нивниот нервен систем секогаш издржува високи оптоварувања. Живи и љубопитни, секогаш треба да е во курсот на сите настани, затоа не ја игнорирајте желбата на детето да комуницира, раскажувајте му интересни приказни од животот: тој тоа ќе го цени. И задолжително поттикнувајте го кон изучување на странски јазици – вашето дете има одлична меморија. Има сепак едно “но”: за да израсне умно и независно, обрнете внимание на кругот на неговото дружење.

Дете родено помеѓу 02:00 – 04:00

Во средината на ноќта се раѓаат децата – пчели, кои уживаат во работата. Тие умеат да заработат и да потрошат пари, лесно ги постигнуваат поставените цели, без разлика на која сфера се однесува. Роденото дете во овие часови поседува одлично здравје и животна сила. Кога ќе порасне, не контролирајте го секој негов чекор, не грижете се за него: неговата природна претпазливост ќе го заштити од опасности. Кон негативностите на карактерот може да се додаде лошата комуникативност, поради која детето може да заостанува во училиште. Трудете се да се развие овој квалитет уште од неговите рани години.

Дете родено помеѓу 04:00 – 06:00

Во овој период се раѓаат лидерите. Ако детето е родено в зори, тоа ќе е чесно, независно и многу упорно. За да не се претвори во тиранин и деспот, воспитувајте го малиот човек што е можно помеко, стравопочитта е трпение и грижа за најблиските. Девојчињата можат да бидат премногу своеволни, а момчињата – груби и остри, затоа е важно каков пример ќе му дадете. Овие деца се однесуваат многу сериозно кон сè и тоа им помага да станат вистински самостојни уште од мали. Слаба страна е егоцентризмот. Понекогаш постапуваат лошо само за да ја докажат исправноста.

Дете родено помеѓу 06:00 – 08:00

Наутро се раѓаат многу чувствителни и ранливи деца, затворени во себе и во својот свет. За да не му дозволите изолираност од реалноста, не оставајте го детето само, земајте го со себе и на патување, и на гости, и на одмор. Таквите деца имаат кревко здравје, тие обожаваат да читаат и да учат од луѓето, поради што потоа тие стануваат одлични психолози и креативни луѓе, склони кон писателството.

Дете родено помеѓу 08: 00-10: 00

Немојте да се изненадите дека токму кон вашето дете ќе се стремат сите кои имаат потреба од топол збор и помош. Бидејќи неговите главни квалитети се добрина и хуманост, како и силен гламур. Не е исклучено неговиот пат во животот да стане покровителството и спонзорството.

Дете родено помеѓу 10: 00-12: 00

Во овие часови се раѓаат амбициозни и принципиелни луѓе кои во иднина стануваат политичари. Уште од мали е многу тешко да ги премислите на кое и да е прашање. Овие деца никогаш не се водат по ничиј такт и секогаш остануваат верни на себе и на своите принципи. Тие лесно се дружат и воспоставуваат контакти, игра улогата на лидер во секој колектив, но се занимаваат само со она што им е интересно. Потсетувајте ги почесто дека без извршување на секојдневните рутински работи ниту еден сон нема да се оствари.

Дете родено помеѓу 12: 00-14: 00

Времето на заколнати патници, кои уште од мали сонуваат да се упатат кон далечни земји. Кога детето ќе порасне, нема да можете да го задржите. Патувањата и промените се во неговата крв. Најдоброто што можете да направите е да му дадете добро образование. Тоа многу ќе му помогне во животот. Идеална опција може да стане обуката зад граница. Никогаш не наметнувајте го на вашето дете сопственото мислење – по многу прашања тоа се ориентира многу подобро од вас.

Дете родено помеѓу 14: 00-16: 00

Ако малиот човек се родил во раните попладневни часови, животните проблеми и вознемирувања само ќе го зацврстат неговиот карактер, ќе го направат појак и непопустлив, способен да ги надмине сите пречки, да помине низ сите искушенија. Бидете подготвени испитувачките деца рано да почнат да ви поставуваат незгодни прашања. Одговарајте му искрено и отворено, тоа ќе ве разбере. И уште: научете го да се стреми кон вистински важни цели, да не се растура на многу нешта. И темелно внимавајте на неговото здравје, нема мерка во ништо.

Дете родено помеѓу 16: 00-18: 00

Децата родени во втората половина на денот, имаат голема потреба од љубов. Тие обожаваат родителско галење, прегратките и бакнежите, а кога ќе пораснат, во потрага по љубов рано стапуваат во брак. Способноста да сочувствуваат и да се стават на местото на другиот ги прави овие луѓе добри и одговорни. Околните едноставно ги обожаваат поради оваа функција, но нивните блиски често ја злоупотребуваат нивната добрина и нивната неспособност да одбиваат.

Дете родено помеѓу 18:00 – 20:00

Вечер се раѓаат луѓе кои умеат да најдат излез дури и од најсложените ситуации. Што и да се случи, такво дете никогаш нема да се откаже и нема да е пасивно пред тешкотиите. Овие деца се неверојатно активни, исклучително многу сакаат удобност и практичност, од кои им зависат расположението и самоконтролата. Затоа купувајте им не толку убави колку удобни облеки. Најглавното сепак е да го научите малото дете на уметноста на компромисот, да му објасните дека флексибилната прачка се витка, но не се крши.

Дете родено помеѓу 20:00 – 22:00

Многу активни, весели деца кои ги обожаваат своите врсници, особено од спротивниот пол. Тие од мали сакаат романи, буквално уште од прво одделение, и тоа не треба да ве восхитува или огорчува. Тие се коцкаат, лесно се привлечени од сè ново, имаат уметнички способности. Затоа подраматични состави, театарската студија или барем кореографското училиште е она што им треба.

Дете родено помеѓу 22:00 – 24:00

Децата родени на крајот на денот, се мудри, ранливи и затворени. Тие се многу приврзани кон своите родители, се гордеат со нив и во многу односи ги копираат. Кога ќе пораснат, тие успешно се издигаат во кариерата: едноставно затоа што се рамнодушни кон материјалните добра. За нив имаат значење само семејството и традицијата на предците. Затоа често стануваат продолжители на делото на татковците и дедовците. Важен момент, на кој треба да се обрне внимание е дека детето лошо поднесува разделба со вообичаените работи – со училиштето, со домот и дури со алиштата. Не треба да го трауматизирате …