Шопингот не прави среќни. Сите знаеме дека барем со еден купен производ се активира чувството за среќа. Сепак, тоа кратко трае.

Она што нè прави многу посреќни на долг период, не се новите патики или чанта која од секогаш сме ја сакале, туку искуствата. Без разлика дали тоа се концерти, скок со падобран, патување…

Вредноста на материјалните работи постепено ја губи својата важност. Искуствата остануваат подолго во нашата меморија. Тоа се спомени и ги споделуваме со други луѓе.

Ние веќе го испланиравме нашиот следен одмор …