Траба три дена за да се направи една мус торта поради многу уникатни и ретки техники кои се користат за нивно производство. Тие се направени од природни состојки, крем, млеко, овошје и бобинки, чоколади и бисквити. Ако се направи правилно и се покрие со огледало глазура, која е исто така врз основа на чоколадо, тогаш може да се види дури и вашиот одраз во торта.