Интернетот е полн со фотографии од слатки мали мачиња, но не секое од нив успева да стане Интернет сензација. Сепак за мачорот Боуви, наречен по легендарниот Дејвид Боуви, ова не беше никаков проблем, бидејќи за кратко, благодарение на уникатниот изглед, го воодушеви цел свет!

Прекрасниот мачор бил напуштен од неговите сопственици, а потоа бил спасен од ветеринарен тим од Шпанија. Сега мачорот има нова сопственичка и милион следбеници зад него!

Со егзотичните сини и зелени очи и специфичниот распоред на шари на крзното, погледнете зошто Боуви е вистинска ѕвезда!