Норвежанката Џејд Нордал, како мајка на момчето Абел, ги доживеа не толку убавите страни на родителството на нејзината кожа и сака токму овие слатки моменти од родителството да ги овековечи во нејзините цртежи.

Родителството изгледа како возбудливо патување што повеќето од нас сакаат да го започнат во одреден момент од животот, но во реалноста, идилата многу често се претвора во спротивност.

Погледнете како изгледаат нејзините уникатни цртежи инспирирани од животот на родителите: Без цензура и разубавување: