Во 90-те години се појави трендот на продупчен маникир. Се прави мала дупка на еден нокт и во неа се поставува синџир или светликави украси. Овој метод се прави на еден или два нокти на раката, како не би се создал нападен ефект.

Ви претставуваме неколку идеи, од модели со мали алки и нежни бои, до модели со крупни декоративни парчиња и прстени.