Многу работи во нашите животи се регулираат со етички правила. Но, постојат ситни работи на кои многумина забораваат и знаат да предизвикуваат непријатни реакции кај оние околу нас.

Решивме да откриеме кои од нашите мали финеси ги иритираат другите, и како можеме да го промениме нашето однесување.

Да одите наоколу со валкани чевли додека некој чисти.

Да го носите вашиот миленик на гости со себе без да прашате.

Да зборувате на телефон додека другите гледааат телевизија.

Да ја промените температурата во собата без да прашате.

Да ви бидат запалени светлата додека другите спијат.

Да ги рзбудите сите со вашиот аларм.

Да го смените каналот без да прашата.

Да исклучите нечив телефон од полнач за да го наполните вашиот.