Баба Ванѓа важи за една од најпознатите и легендарни јасновитки, која инаку има потекло од Македонија, а која била позната по тоа што лекувала со природни лекови од цвеќиња и растенија и правела неверојатно добри дела. Денес ви ги претставуваме нејзините 5 златни совети за животот:

  1. „Не се плашете од болестите, имајте вера. И најздравиот ако нема вера, ќе умре.“
  2. „Медицината прави чуда, но и Бог прави чуда.“
  3. „Цвеќињата се живи суштества, кои емитираат енергија и даваат сила. По тоа како растат во еден дом, ќе откриете дали во истиот има мир и хармонија.“
  4. „Не спијте на подот и близу до земјата. Лошите духови се таму и може да ве обземат со нивната енергија.“
  5. „Не подарувајте откинати цвеќиња, тоа им носи очај на луѓето. Скинатото цвеќе плаче како мало дете.“