Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, ви претставуваме еден вид декорација за вашата трпеза.  Креативен начин како сами да изработите корпа за јајца од балон и тестенини.

Потребно :

  • Голем балон
  • Лепило
  • Чинија за еднократна употреба
  • 2 саксии за цвеќе
  • Тестенини во различни форми и големини
  • Спреј во боја

Надувајте го балонот

Нанесете лепило на површината и почнете да ги нанесувате тестенините

Откако го пополнивте првиот ред,  дупнете го балонот

Следи декорација на корпата со тестенини во различни облици

На крајот, испрскајте ја корпата по целата површина со спреј во боја

Од двете саксии направете држач, на горниот дел поставете пластична чинија како на фотографијата

 

Вашата корпа е готова, можете да почнете ја полните со Велигденски јајца