Крварење од носот може да се случи од повеќе причини. Може да биде поради фрактура на носот, чепкање на носот, инфекција, сув воздух, висок крвен притисок, анемија, исцрпеност, земање на дредени лекови и слично. Доколку сакате моментално да го спречите крварењето од носот, кромидот е вистинската работа за Вас.

Се што треба да направите е да пресечете една подебела кришка кромид, потоа ставете ја под Вашиот нос и дишете длабоко. Крварењето ќе престане само за неколку минути.

Или пак вториот начин е да исцедите 2 до 3 капки од кромидот во ноздрават што крвари.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/landscape-1445720299-g-nosebleed-57306989-860x430.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/landscape-1445720299-g-nosebleed-57306989-160x160.jpgМилена СтанишковскаСетилни органиСистемот за крвотокЗдравјеКрварење од носот може да се случи од повеќе причини. Може да биде поради фрактура на носот, чепкање на носот, инфекција, сув воздух, висок крвен притисок, анемија, исцрпеност, земање на дредени лекови и слично. Доколку сакате моментално да го спречите крварењето од носот, кромидот е вистинската работа за Вас. Се...Секој ден нешто свежо