Изгорениците од сонце се честа појава поради летните горештини. Колку и да се обидуваме да се заштитиме понекогаш се случува нашата кожа да страда. Овој рецепт ќе Ви помогне да ги ублажите изгорениците и да ја разладите врелата кожа.

Состојки:

– Шолјa млеко
– Коцки мраз
– Чиста памучна ткаенина
– Сад

Се што е потребно да направите е да го ставите млекото и мразот во сад и потоа памучната ткаенина да ја потопите, а потоа да ја нанесете на телото. Менувајте ги почесто облогите. Белковините од млекото ќе и помогнат на кожата да се регенерира, додека мразот ќе ја разлади кожата.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/07/beach-455752_640.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/07/beach-455752_640-400x214.jpgМилена СтанишковскаКожаЗдравјеИзгорениците од сонце се честа појава поради летните горештини. Колку и да се обидуваме да се заштитиме понекогаш се случува нашата кожа да страда. Овој рецепт ќе Ви помогне да ги ублажите изгорениците и да ја разладите врелата кожа. Состојки: - Шолјa млеко - Коцки мраз - Чиста памучна ткаенина - Сад Се што е...Секој ден нешто свежо