Овие домашни мафини убедливо важат за едни од најдобрите рецепти кои веднаш ќе ги освојат сите љубители на благото и десертите. Истите се неверојатно меки, бидејќи се приготивени и со гриз, а не само со брашно. Еве како уште денес може да ги направите!

Најдобрите домашни мафини

Овие домашни мафини убедливо важат за едни од најдобрите рецепти кои веднаш ќе ги освојат сите љубители на благото и десертите. Истите се неверојатно меки, бидејќи се приготивени и со гриз, а не само со брашно. Еве како уште денес може да ги направите!
Вкупно време1 час
Оброк: Десерт
Кујна: италијанска
Клучни зборови: колачи
Порции: 4

Состојки

  • 1 кафена шолја кисело млеко
  • 1 кафена шолја гриз
  • Половина кафена лажица сода бикарбона
  • 1 јајце
  • 1 кафена шолја шеќер
  • 1 кафена шолја брашно

Начин на подготовка

  • Исипете го гризот во длабок сад и притоа додадете го и киселото млеко и оставете ја смесата да отстои така 40 минути. Потоа скршете го јајцете и добро изматете го.
  • Додадете ја содата кон тестото, а на крај додадете ги шеќерот и брашното. Замесете го тестото со помош на блендер или миксер.
  • Наполнете ги калапите за мафини со 2/3 од тестото и поставете ги да се печат 40 минути на 200°C.