Од мала локална продавница до ексклузивен бутик во светска метропола! Патот на успехот што го поминала оваа балканска дизајнерка е импресивен, а уште повеќе величествени се нејзините дизајни!

Станува збор за косовската дизајнерка Теута Матоши. Започнала со мала локална продавница во Приштина, а сега е сопственик на ексклузивен бутик во Њујорк.

Сето тоа успеала да го постигне, паралелно додека се грижела за нејзините 3 деца.

Нејзините креации се сон на секоја жена, при што воопшто не е чудно што се меѓу првите избори на ѕвездите за црвениот тепих.

Еве како изгледаат бајковитите дизајни: