Овој неверојатно лесен и брз колач може да го приготвите за само 10 минути, а потоа целата ваша кујна и дом ќе мирисаат едноставно величествено благодарение на неговата кралска арома. Ќе ви бидат потребни само 2 јаболка комбинирани со неколку едноставни состојки.

Мек колач од 2 јаболка со нежен фил

Овој неверојатно лесен и брз колач може да го приготвите за само 10 минути, а потоа целата ваша кујна и дом ќе мирисаат едноставно величествено благодарение на неговата кралска арома. Ќе ви бидат потребни само 2 јаболка комбинирани со неколку едноставни состојки.
Total Time30 minutes
Course: Десерт
Cuisine: Американска
Клучни зборови: јаболка, колач со јаболка, торта со јаболка
Servings: 4

Ingredients

  • 2 јајца
  • 100 гр шеќер
  • 100 мл пресно млеко
  • 200 гр обично брашно
  • 1 пакетче пециво
  • 1 пакетче ванилин шеќер
  • 2 јаболка

За кремот

  • 1 јајце
  • 50 гр шеќер
  • 15 гр пченкарно нишесте
  • 250 мл пресно млеко

Instructions

  • Пригответе го тестото. Изматете ги јајцата со шеќерот до добивање на пенеста смеса, потоа исипете го млекото и повторно измешајте ги состојките.
  • Постепено додадете ги и останатите состојки - Пресеаното брашно со пецивото и ванилиниот шеќер. Добро измешајте до добивање соединето тесто, без грутки. Измијте ги јаболката и исечете ги на мали коцки.
  • Пригответе го садот за печење, така што ќе го премачкате со масло и потоа наредете ги исечените јаболка на дното. Исипете го тестото врз јаболката и порамнете.
  • Измешајте го јајцето со млекото, шеќерот, нишестето и поставете ги да се варат до добивање на густ крем.
  • Поставете го добиениот крем во готварски шприц и нанесете го во форма на кругови/спирали врз тестото.
  • Поставете ја тортата да се пече 25-30 минути во претходно загреана рерна на 180°C. Пред сервирање, може да нанесете одозгора шеќер во прав.