Мајка која изгледа идентично како нејзината 21-годишна ќерка, откри сè за нејзиниот романтичен живот, вклучително и двојните состаноци со своето дете и постојано бришење на нејзиниот профил на страници за запознавање..

Џолин Дијаз (44) од Калифорнија, својот младешки сјај го сведува на старомодно „чисто“ живеење и тера помлади мажи редовно да ѝ пишуваат на сoцијалните мрежи, и да ја покануваат на вачера.

Сепак, запознавањето не е толку едноставно како што изгледа за младоликата мајка бидејќи таа тврди дека луѓето продолжуваат да го пријавуваат нејзиниот профил бидејќи мислат дека таа е „лажен профил“.

По потекло од Гуам, професорката во средно училиште и мајка на едно дете се преселила во Калифорнија кога имала десет години и е сама откако се разделила таткото на ќерката  Мејлани, пред 14 години.

„Смешно е, мислам дека луѓето мислат дека сум лажен профил и ме пријавуваат“.

„Можам да го поврзам мојот Инстаграм со мојот профил на страниците за состанување, што веројатно ќе помогне да докажам дека тоа сум навистина јас, но не го правам тоа затоа што мислам дека моите социјални мрежи не ја претставуваат едноставната, приземна личност што сум јас“.

„Би сакал да можам да се поврзам со некого и потоа да му ги објаснам моите социјални мрежи штом ќе ме запознаат малку повеќе“.

На Џолин не и недостигаат машки додворувачи, со преку 565.000 следбеници на Инстаграм (@joleendiaz) кои често ја покануваат на состаниок.

Таа рече: „Помладите мажи ми праќаат пораки на моите социјални мрежи“.

„Поголемиот дел од пораките се многу љубезни и повеќето се многу комплементарни и позитивни“.

„Кога помладите мажи ме бараат да излеземе на состаноци, ми е подеднакво ласкаво како и кога мажите на моја возраст, или постари, ме бараат да излеземе“.

„Мислам дека е потребна голема храброст да му пријдеш на некого и да го замолиш да се сретне со тебе еден на еден“.

„Мислам дека некои помлади мажи имаат тенденција да фантазираат малку повеќе за тоа како би било да излегуваат со некој постар, од друга страна мажите на моја возраст, или постари, се попрагматични и бараат некој да ужива во едноставните работи во животот“.

Мајката рече:  „Никогаш ни оддалеку не би размислувал да излезам со некој кој е доволно млад за да биде пријател со мојата ќерка“.

Џолин и Мејлани се толку блиски што кога и двете се во врска сакаат да одат заедно на двојни состаноци.

Мајката рече: „Кога двете се гледаме со луѓе, често сите заедно одиме на куглање, на кино, на планинарење, на плажа“.

„Мелани постојано бара мој совет за состаноци“.

„Ми се допаѓа што таа верува во советите што ги давам, чувствувам дека е добро избалансирана и мило ми е што моите искуства можат да и помогнат“.

Ако некој  размислува да и напише порака на Џолин и да ја покани на состанок, таа има одредени преференции за типот на мажи што ги претпочита.

Мајката додаде: „Гравитирам кон амбициозни, мотивирани мажи, некој кој е самоуверен, има позитивен поглед кон светот и може добро да комуницира“.

„Тие мора да бидат способни да придонесуваат и финансиски и емотивно, во врската и мора да ги сакаат кучињата затоа што јас имам златен ретривер“.

Тие исто така мора да сакаат да бидат на отворено и да бидат физички активни.