Луѓе раскажуваат за своите состаноци кои се претвориле во кошмар, но барем сега имаат добра приказна за во друштво

Неодамна, корисник на Редит одлучи да открие кои се главните примери на здравиот разум со тоа што го постави прашањето „Кое е едно„ непишано правило“ што верувате дека секој треба да го знае и следи?

Прашањето доби илијадници одговори, и еве неколку од најдобрите.

 • Ако ти покажам слика на мојот телефон, не ги врти другите слики, само гледај.

 

 • Не гледајте гласни видеа на вашиот телефон во ресторан.

 • Ако некој носи слушалки, оставете го на мира!

 

 • Ако позајмите нешто, вратете го во иста состојба

 

 • Ако некој ве вози, треба да бидете подготвени пред да стигнат таму. Многу е безобразно да те чека додека ти прави услуга.

 • Џвакајте со затворена уста.

 • Не одете ненајавени на гости. Пред да посетите некого јавете се, пишете порака или на кој било начин известете го домаќинот дека ќе дојдете.

 • Не допирајте ги стомаците на бремените жени.

 

 • Носете дезодоранси ако сте надвор во јавност.

 

 • Не зборувајте гласно на телефон додека сте во јавен превоз.

 • Отстапете го своето место на бремена жена во автобус / воз (или на било кој што има потреба од тоа. Не зафаќајте две места затоа што сакате да ги кренете нозете / торбата горе).

 

 • Кога некој друг ја плаќа сметката, не треба да нарачувате нешто многу скапо.

 

 • Ако позајмите автомобил на пријатели, секогаш враќајте го со полн резервоар.

 

 • Никогаш не пијте го последното пиво ако не сте го купиле.

 

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.