Пронајдовте стар артефакт со мистериозен изглед дома и немате апсолутно никаква идеја за што се користи. Добро е што има многу интелигентни поединци на интернет кои би можеле да помогнат во вакви  случаи.

Денес сакаме да ви покажеме неколку случаи во кои луѓето биле збунети од чудни предмети, но интернетот им помогнал да ја решат мистеријата.

„Премало за вратот, преголемо за зглобот, без ознаки… како побогу го носите ова нешто? Дали му недостасува дел?“

Одговор: Ременот оди околу зглобот, а прстенот оди на средниот прст. Стилот е според „нараквицата Хат Пања“, „нараквицата за стомачен танчер“. Нема специфично потекло бидејќи се користи низ историјата и повторно се појавува со различни имиња.

„Најдени се четири капсули исполнети со нешто што изгледа како метал“.

Одговор: Тоа е апче за преживари. Помага во убивањето на паразитите, од кои најголемиот се црви.

„Примитивна структура во Северна Каролина“.

Одговор: Тоа место за ловење патки.

„Плитка када со две страни. Кога ќе се притисне копчето, едната страна светнува со црвено светло и тече топла вода околу 30 секунди. Потоа другата страна светнува со сина светлина и тече ладна вода“.

Одговор: Ова е многу вообичаено во Германија. Се нарекува „Вехселбад“. Најпрво треба да ги ставите стапалата во топла вода, а потоа брзо да ги ставите во ладна вода (повторете неколку пати). Ова би требало да помогне со циркулацијата, иако нема многу научни докази за тоа.

„Најден на пешачење во Хајлендс во Шкотска. Изгледаат како да се рачно изработени“.

Одговор: Се користи за гаснење мали пожари.

„Пријателот го доби ова од неговиот прадедо“.

Одговор: Тоа е фиба или брош. Ако е постаро 2000 години, треба да посетите професионалец во музеј/институт за археологија за да му ја процени вредноста.

„Ја најдов оваа „школка“ слична на стакло на плажа во Северна Каролина, имате ли идеја што е?“

Одговор: Заби од ража. Ражите јадат ракови и школки! Овие рамни заби им помагаат во кршење и мелење.