Купувањето преку интернет не секогаш завршува добро. Како на пример, кога ќе добиете 2 тушеви наместото новите слушалки за кои сте биле толку возбудени. За среќа, некои луѓе успеаја да ги претворат овие ситуации во смешни анегдоти со предупредувачки карактер.

„Екстра голем“ базен за кучиња, рекоа …

„Мојата нова бања пристигна и не беш релаксирачко искуство какво што очекував“.

„Жена ми ги нарача овие цвеќиња за тетка ѝ. Сите многу се смевме “.

„Мислам дека дизајнерот има чудна замисла за човечките пропорции“.

„Мајка ми нарача скали за кучето. Мислам дека нема да ги користи“.

„Купувањето на интернет е секогаш интересно“.

„Ова е она што се случува кога купувате боксерска вреќа од 20 долари преку Интернет“.

„Никогаш не купувајте ништо на интернет, дури и ако изгледа легитимно“.

„Барем нема да ми студи со оваа капа“.

„Си ги сакам парите назад“.

„Технички го добив она што го нарачв“.