Ова е една неверојатна приказна, каква што само животот може да напише!

Ова семејство е пресреќно што има 3 деца- 2 девојчиња и едно момче. Момчето е родено во 7-от месец, многу порано од предвиденото, при што дури кога се родило, не дишело, но по бројни реанимации, лекарите успеале да го вратат во живот. Сепак како резултат на тоа, момчето се соочило со многу здравствени проблеми, притоа половина од неговото тело останала парализиана.

Очајните родители уште во првите 3 месеци од раѓањето на нивниот син, посетиле стотици лекари со надеж дека ќе пронајдат решение за неговиот проблем, но безуспешно.

Тогаш при посета на еден истакнат невропатолог, истиот им рече да вдомат куче. Притоа не било какво куче, туку да биде строго од расата на чау-чау или лабрадор. Таткото изјави дека веќе чуваат 3 помали кучиња, од кое едното е болно и да вдомат уште еден миленик би им дошло премногу.

Но, лекарот настојуваше дека вдомувањето на ново куче не е лекарски совет, туку заповед!

И така, семејството на нивниот 3-месечен син му купи чау-чау. Поголемите девојчиња бескрајно му се радуваа на новиот крзнен член, но кучето не му обраќаше внимание на парализираното момче, што од време на време, му се доближуваше и го гризеше.

Родителите се шокирани, но забележуваат нешто чудно. Кучето го гризе нивниот син само од парализираната страна на телото, при што одлучуваат да почекаат уште некое време.

Истовремено, масажерката која го посетува парализираното момче во при една посета им рече на родителите дека не е дозволено нивниот син да прави по 2 масажи дневно, при што доколку веќе посетуваат и друг професионалец, таа ќе ги откаже нејзините услуги.

А кога истата дозна кој друг го масира момчето, масажерката престана да ги посетува.

Пред заминување им рече на родителите дека таа не може да ги мери своите спосоности со моќта на кучето, бидејќи со масажата направена од страна на кучето се активраат вистинските клучни точки, масажа која е подобра дури и од најдобрата акупресура!

И така во семејствто се случи чудо- по само 1 месец од вдомувањето на миленикот, бебето започна да ги протега и двете раце, обидувајќи се да го гушне неговиот најдобар крзнен пријател. Потоа кучето започнува да си игра со бебето, како со мало кученце.

Сега момчето е на 1-годишна возраст и се движи совршено, а неговите родители се бескрајно благодарни на необичната препорака на лекарот.