Ако живеете во Северната хемисфера, не треба да ви кажуваме дека е жешко.  Прозорците никогаш не биле отворени толку широко, ладните тушеви никогаш не биле покорисни, а туристичките агенции кои носат на море никогаш не работеле толку напорно. Но сепак, понекогаш посакуваме инстантно да се справиме со жештината.

Имајќи го ова на ум, ако ви кажеме да наполните перниче за топла вода, најверојатно ќе мислите дека е шега, но овој трик навистина функционира.

Како што сугерира името, перничињата за топла вода се направени за одржување на топлината на течноста што е внатре, но може да се користат и за чување на ладна вода и мраз, што пак ќе му овозможи на перничето да испушта ладен воздух.

Иако, секако, ќе биде примамливо да го поставите перничето што е можно поблиску до вашата кожа за да охрабрите максимално олеснување, се советува да го завиткате во крпа со цел да се пролонгира ладењето.