За жал бројот на дијабетичари константно се зголемува, поради се почеста консумација на слатки и брза храна. Дијабетесот е метаболичка болест, во која нивото на шеќерот во крвта е поголемо од нормалното. Покаченото ниво на шеќер во крвта го зголемува ризикот за губење на видот, проблеми со срцето, бубрежни заболувања и слично.

За да се ублажи оваа болест потребно е секое утро да консумирате по една супена лажица кокосово брашно, со вода, на гладен стомак. Убаво треба да го гризете брашното, па откако ќе го голтнете испијте чаша вода. Консумирајте секој ден и видливите резултати за намален шеќер во крвта ќе започнат наскоро.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/coconut-895390_640.pnghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/coconut-895390_640-400x214.pngМилена СтанишковскаСистемот за крвотокЗабаваЗа жал бројот на дијабетичари константно се зголемува, поради се почеста консумација на слатки и брза храна. Дијабетесот е метаболичка болест, во која нивото на шеќерот во крвта е поголемо од нормалното. Покаченото ниво на шеќер во крвта го зголемува ризикот за губење на видот, проблеми со срцето, бубрежни...Секој ден нешто свежо