Болката во ушите е честа и појава и секој од нас барем еднаш барем еднаш во животот ја почувствувал. Степенот на болка може да биде различен, од лесна до неподнослива. Доколку не сакате да трошите време и пари по лекари, еве неколку едноставни начини да се ослободите од болката.

Лук и маслиново масло

Доколку го искомбинирате маслиновото масло со мелен лук многу лесно ќе го излечите восплението на вашето уво. Загрејте ја смесата и ставете ја во увото да отстои 5 минути, потоа свртете се на другата страна за да излезе течноста.

Цимет и маслиново масло

Овие две состојки ја намалуваат болката за пет минути. Исто како и кај претходниот рецепт, првин загрејте ги состојките нека отстојат 5 минути, па свртете се на другата страна.

„Чуваркуќа“

Оваа растение многу помага при болки во ушите. Се цеди сокот од листовите и се капнува во увото и по неколку минути ќе забележите дека болката се намалува.