Секогаш сметаме дека познатите личности треба да изгледаат совршено и да блескаат на црвениот тепих, облечени во своите елегантни модни комбинации, носејќи ги нивните софистицирана шминка и шармантна насмевка. Ова се основните непишани правила за нивниот изглед за јавноста.

Благодарение на истите, славните не само што ја импресионираат јавноста, туку изгледаат и значително помладо. Сепак, отсекогаш сме се прашувале како изгледаат овие популарни луѓе кога не се во центарот на вниманието со бројни насочени камери кон нив.

Токму во продолжение ја разрешуваме оваа мистерија, покажувајќи како изгледаат славните дами над 60 години во нивниот секојдневен живот. Мора да кажеме дека и без шминка и дизајнерски фустани, тие сепак изгледаат одлично:

1. Мерил Стрип, 71 година

2. Мишел Фајфер, 62 години

3. Ема Томсон, 61 година

4. Сузан Сарандон, 74 години

5. Глен Клоус, 73 години

6. Опра Винфри, 66 години

7. Шерон Стоун, 62 години

8. Вупи Голдберг, 65 години

9. Сигурни Вивер, 71 година

10. Ким Катрал, 64 години

11. Џулиен Мур, 60 години

12. Голди Хоун, 75 години

13. Хелен Мирен, 75 години

14. Џејн Фонда, 83 години

15. Мери Стинбурген, 67 години

16. Џесика Ланг, 71 година

17. Џејн Симор, 69 години